четвртак, 12. фебруар 2015.

NOVE KNJIGE U KNJIŽARI "S"


En Rajs - Intervju sa vampirom

Za knjigu Intervju sa vampirom malo je reći da je zanimljiva. To je snažna, zastrašujuća priča od koje će vam se lediti krv u žilama i o kojoj ćete razmišljati dugo nakon što je pročitate. Horor, triler, fantastika majstorski se prepliću u ovom jedinstvenom romanu ispričanom iz ugla vampira.
Autorka En Rajs je zahvaljujući ovom delu postala jedan od najuticajnijih autora u žanru horora.
Prema ovoj knjizi snimljen je istoimeni film sa Bredom Pitom i Tomom Kruzom u glavnim ulogama.


Cena - 400 dinara


Dragoslav Andrić - Zezalice


Mek povez, strana 253, crteži Vladeta Andrić, 24cm







Cena - 300 dinara




Alan Spens - Najbolji način da odeš

Ovo je roman o škotskom poimanju smrti, delo jednog od najpriznatijih škotskih autora, u kom se upečatljivo i uz mnogo crnog humora istražuje tema duhovnosti i emocionalnog izbavljenja pojedinca. U knjizi se razobličava glazgovska ’’industrija smrti’’ i nudi iskren i izražajan pogled na život. Spens zadivljujuće vešto vodi ovu osetljivu temu, a blagost njegovog pristupa ne dozvoljava da se humor izrodi u banalnost i samoparodiranje. Duhovitost i snažan lik glavnog junaka čine ovaj roman iznenađujuće vedrim i zanimljivim štivom, ali ono što ga čini nezaboravnim jeste brižno saosećanje skriveno duboko ispod površine.
Alan Spens rođen je u Glazgovu. Veoma je cenjen i popularan autor poezije, romana, kratkih priča i pozorišnih komada. Dobitnik je brojnih nagrada. Zbirka priča Stone Garden donela mu je 1995. nagradu “Škotski pisac godine”. Svoj prvi roman The Magic Flute objavio je 1990. godine, a za njim su usledila još tri: Najbolji način da odeš (Way To Go, 1998), Seasons of the Heart (2000) i The Pure Land (2006). Predaje kreativno pisanje na Univerzitetu u Aberdinu.

Cena - 400 dinara


Ričard De Mil - Kastanjedino putovanje


Samostalno izdanje Beograd 1988, str. 189. Knjiga o antropološkom i književnom delu Karlosa Kastanede.







Cena - 300 dinara


Meri Šeli - Frankenštajn, moderni Prometej
Neprevaziđeni gotski roman autorke. To nije priča o čudovištu Frankenštajnu iz holivudskih filmova, već priča o jednom čoveku, dr Viktoru Frankenštajnu, briljantnom naučniku sa opsesijom da preuzme na sebe ulogu Boga i sam stvori živo biće. Roman prati stradanje nesrećne kreature koja se u početku trudi da bude nalik na pravog čoveka i traži ljubav i razumevanje. Ali, zbog njegove ružnoće i nakaznosti, svi beže od njega. On postaje strašno čudovište koje kreće da se sveti svom tvorcu… Ko je istinsko čudovište, neodgovorni tvorac ili njegova tvorevina, pitanje je koje Meri Šeli postavlja svakome od nas.

Cena - 400 dinara

2 коментара:

Анониман је рекао...

Jel se moze naruciti pa dostaviti postom?

Stevan Šarčević је рекао...

Naravno! Dovoljno je da na mejl design@tippnet.co.rs pošaljete spisak knjiga koje naručujete i svoju adresu, i poslaćemo vam knjige otkupninom. Računajte na više manje 200 dinara PTT troškova pri svakoj narudžbi.