понедељак, 15. октобар 2018.

ŠEJTANOVE SENKE - FINALNI IZGLED KORICA



     Konstanta koje se Stevan Šarčević drži i njegov lični potpis je da stvarnost koju je zamislio ne umiva. Kao i u predhodnim delima, on se odlučio da ogoli čak i najniže porive ljudskih bića, a ljudi kao ljudi, uglavnom su najsuroviji kad dobiju veliku moć ili vlast nad drugima. Moćnici se u tom slučaju retko libe od seksualnog iživljavanja i nad onima koji ih ne žele.
     Najsvetliji junaci, oni u kojima ljudskosti ipak ima, su Aleksa i Ana. Oni kao glavni junaci (ne samo ovog romana) imaju i neke više ideje i ciljeve, a nalik superherojima poseduju i određene moći. Zato će, kad dobiju moć putovanja kroz vreme, glavni likovi iskoristiti hod po vremensko-prostojnoj osi da unište zametke svih religija u prošlosti.





     Stevan Šarčević pored zbirki priča „Dolazak Tame" (2014) i „Viva la revolución"(2017 ), potpisuje zbirke poezije „Na tragu svetlosti" (2013) i „Mehanika žrtvenog obreda"(2016 ), te romane „Sam, ispod šljive" i “Dan posle kraja (u kolaboraciji sa Lazarom Janićem, 2013 i 2017), „Kaurinova kletva" (2014) i „Kolevkine hronike" sa Darkom Savićem (2016)

Нема коментара: