петак, 3. мај 2019.

PREDSTAVLJANJE KNJIGE DANIJELE MILOSAVLJEVIĆ “DREAMING” U SUBOTICI


08. maj 2019. u 19:00 časova, SKC "Sveti Sava" - Subotica



Učestvuju:
Mirjana Štefanicki Antonić, recenzent
Stevan Šarčević, recenzent
Saša Milosavljević, bas klarinetista opere SNP - a Novi Sad
Danijela Milosavljević, autor


Organizator programaKnjiževni klub SKC "Sveti Sava"



Danijela Milosavljević rođena je 1965. godine u Zrenjaninu. Srednje obrazovanje stekla je u muzičkoj školi „Josif Marinković“ – instrumentalni odsek violina, a potom, svoje formalno obrazovanje zaokružuje na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“. Danas, živi i radi u Novom Sadu, kao sistem analitičar i projektant informacionih sistema.
Iako joj je forma kratke priče osnovno opredeljenje, piše i književne kritike, a ponekad pravi izlet i u kombinovane forme. Priče su joj zastupljene u zbornicima radova, elektronskim i književnim časopisima u zemlji i inostranstvu. 2017. godine, u izdanju IA „Nova Poetike – Argus Books&Magazines“ iz Beograda, objavljena joj je knjiga kratkih priča „Dreaming“.
Nestereotipne priče koje piše imaju za cilj da ostave dubok trag u umu i duši čitaoca, da pokrenu emociju i potaknu na razmišljanje. Zanimljiv izbor tema i bezgranična mašta, preduslov su dugom ostajanju u sećanju. Razvijajući empatiju prema glavnim likovima, svaku priču lično proživljava, zato ih i naziva „priče iz duše“.
"Knjiga kratkih priča neobičnog imena "Dreaming" literaturni je prvenac Danijele Milosavljević (1965, Zrenjanin). Svoj naslov duguje prvoj priči u ovoj zbirci, duhu i filozofiji Aboridžina, izvornog naroda Australije, koji tvrde da se stvarni život zapravo nalazi u snovima. Da li je i spisateljičin stvarni život u snovima, odnosno u vremenu koje provodi u osmišljavanju i zapisivanju svojih priča?...
Ko smo mi? Šta sanjamo? Da li su naši snovi životni? Treba li da budu? Zapisi koji šire poruku, prolazeći kroz Univerzum. Ljudi bi bili humaniji i bolji...
Danijela Milosavljević je staroslovenski vitez, ratnik, jaka osoba. Ovom knjigom prolazi kroz Veliku kraljevsku kapiju - Bogatirska vrata u Kijevu... kroz Kosmos, udvojivši svoje umeće stručnjaka za informacione tehnologije i spisateljice, koja je otelovenje obilja duhovne lepote..."


Mirjana Štefanicki Antonić

Нема коментара: