четвртак, 17. јануар 2013.

Komentari na priču Frekvencija




Proza On Lineprozaonline

Amika : 15. јануар 2013. у 23:00
Odlična ideja I uspešna razrada u pripovetku sa nekoliko upečatljivih likova, stalno na granici realno-fantastičnog i erotskog. Surova, osvetnička poenta i demonske crte ličnosti. Zabranjeno za mladje od 18 godina?
Moguće primedbe: prenaglašen horor element na kraju sa potokom „kečapa“. Da li je razjašnjena sigurnost da će samoubilačka frekvencija delovati na zadnje dve žrtve a ne i na glavnu ličnost i Dijanu? Naslov, možda Zov boginje lova?



KrstaricaKrstarica

pustinjakinja - 16.11.2012. 12:46

Nestrpljivo cekam nastavak. Vi ste ozbiljan pisac, Stepski Vuce Vrlo ozbiljan.

Znak Sagite

LiBeat - 16-12-2012

Frekvencija, sa svojim nezgrapnim korištenjem prideva i Ponoćna zvona, sa čvornovatim kalemljenjem prošlog vremena na sadašnje i erotskim detaljisanjima, ostavile su mi utisak nenamerne parodije. 


Raindelay - 15-01-2013 

Do pola sam procitao i stvarno je sadrzaj srednja zalost.

Boban - 15-01-2013

No, ako ovaj tekst pogledamo kao nešto iza čega stoji 30 godina pokušaja pisanja... potpuna beznadnost polegla je po svemu.


Scallop - 15-01-2013

"Frekvencija" ima druge slabosti koje kod Stipana postaju vidljive onog trenutka kad se odstrane kamare prideva. On ispisuje svoju priču ne mareći za meru origionalnosti, tako da su one najčešće replika nečega šta smo već videli u vizuelnom ili napisanom.


Kimura - 15-01-2013

Ako je za tvoju priču od značaja sudski ili neki drugi postupak, mislim da bi pošteno bilo da se o tom postupku informišeš. Ono što si ovde predstavio liči na ideje kakve o suđenjima ima krajnje površan gledalac loših filmova. Poznavanje onoga o čemu pišeš znatno doprinosi uverljivosti, a uverljivost kvalitetu priče.
Kada bi pisao o onome što dobro poznaješ (uz malo mašte, naravno)sve bi ispalo bolje : lakše bi nalazio pravu reč, likovi bi ti bili životniji, izbegao bi pad u kliše i banalnost.
А што се тиче опрезног отварања врата и гласног (а богами и БУЧНОГ) улажења, то сам често радим. Па ако је то толики проблем у Стипановој причи да је морао да буде истакнут... шта рећи.  


Джон Рейнольдс - 15-01-2012

Ако се неко пита, врата опрезно отварам јер су тешка а пас уме да дрема иза њих, а кад уђем, направим буку јер поздравим децу и остале укућане.



Нема коментара: