четвртак, 6. октобар 2016.

Nove knjige!

"Knjižara S" se nalazi u Subotici, 

Cara Lazara 32 (ulica paralelno sa Radijalcem), 

Radno vreme je od 15.00 do 21.00 časova. 




DANIJEL ŠILJAKOVIĆ - ASTROLOŠKI UDŽBENIK



ASTROLOŠKI UDŽBENIK Daniela Šijakovića je knjiga koja će pomoći svakom ko se zanima za astrologiju, bilo da je amater, profesionalac ili puki znatiželjnik. Autor je uspeo da nam stručno i na veoma jednostavan i prijemčiv, a dinamičan način, „servira“ svoja bogata iskustva i znanja iz oblasti astrologije.
DANIJEL ŠILJAKOVIĆ - ASTROLOGIJA PROŠLIH ŽIVOTA
Kad bi ljudi znali šta ih čeka u budućnosti, mnoge stvari bi istog trena izmenili. Mnogi bi zaboravili na mržnju jer je ostalo tako malo vremena. Mnogi bi drugačije sredili svoj život. Prodavac bi bio ljubazan prema mušterijama, majka ne bi tukla svoje dete, dva brata ne bi sedela samotna u nemom preziru, a mladi saksofonista, negde u kakvom lokalu u gluvoj noći, drugačije bi gledao na svoj talenat; operski tenor bi svako jutro pozdravljao svoj glas i klanjao se do zemlje, samo kad bi znao da će ga izdati na sledećoj predstavi. Čovek nikada ne zna šta je iza okuke. Samo retki vizionari i sanjari slute i slušaju muziku sfera koja se poput dečjeg plača i šapata u majčinom stomaku prostire vasionom. 


VLADIMIR ZAVADOVSKI - ŽENA & ZODIJAK
Astrološki vodič kroz karakter 12 različitih tipova žena

Knjiga je namenjena prvenstveno muškarcima koji veruju u horoskop i žele da osvoje neku od dama iz 12 različitih tipova. Naravno dame takođe mogu da se pronađu u ovoj knjizi.
100 PITANJA 100 ODGOVORA- MAJA VOLK
Povod za nastajanje ove knjige je emisija ,,SIROVI ŽIVOT“ na TV Kopernikus , u kojoj je autorka Maja Volk prenosi svoja znanja i iskustva i odgovara na mnogobrojna pitanja zainteresovanih gledalaca.Verujemo da će tih 100 odgovara na pitanja direktno i konkretno pomoći svakom ko namerava da unapredi kvalitet svog života , najpre ishranom ali i svim što zovemo ,,rad na sebi“.Vežbe za telo, dušu, um i duh, zdrav pristup samom sebi , drugim ljudima i svemu što nas okružuje , u stopu prate Majinu ishranu živom hranom.U našoj zemlji i u vremenu sadašnjem nažalost sve je više bolesti i zdravstvenih tegoba koje su uzrokavane prevashodno nezdravom ishranom.Stoga, interesovanje za ovu temu ne jenjava čak naprotiv sve je veće.Jer zrdavlje kada se jednom izgubi nikad više ne možemo da funkcionišemo kao pre toga.
MARIJA MANDIĆ - KUVARSKI DNEVNIK BEBE MARTE

Ukusnim i zdravim receptima za bebe vam predstavljamo knjigu "Kuvarski dnevnik bebe Marte", jedinstveni priručnik o uvođenju nemlečne dohrane i uobročavanju odojčeta. Pored najsavremenijih preporuka na ovom polju knjiga prati prvih 100 dana uvođenja čvrste hrane bebi Marti i to u obliku Dnevnika. Praktični saveti će vam biti od ogromne koristi a beba će uživati u svim zdravim i finim obrocima koje spremite za nju.




MAJA VOLK - ŽIVA HRANA
Saveti o vegnskoj ishrani

U prirodi, svaki sisar ima mleko koje je najbolje za njegovu vrstu, i kada prestane da sisa, više nikada se ne vraća na majčinu dojku, niko nema problem sa kostima, a mi, jedini na ovoj planeti, smo doživotno na kravljoj sisi! Zar zaista mislite da je kalcijum tako redak u prirodi? Kalcijuma ima svuda, u svakom zelenom listu, u žitaricama, voću, povrću i semenkama. Kravlje mleko je sačinjeno i namenjeno teletu, koje za godinu dana treba da dobije sto kilograma, kopita i rogove. Zato je to mleko puno masnoće, i što je još gore – puno kazeina, materije od koje se pravi tutkalo i lepak. Teško je za varenje, izaziva kod dece astmu, alergije, a kod odraslih ćak i Alchajmerovu bolest.

SIROVI ŽIVOT - MAJA VOLK
"Dakle, kako početi početak? Tako što se... otvorite za primanje novih znanja i uvidite da nešto mora da se promeni. A šta vi možete da promenite? Pa sebe. Kako? Prvo, promenom goriva na koje idete. Promenom ishrane. Posle toga, vaše biće, duša i telo poželeće još znanja, još promena. I tome kraja nema. To je zaista početak života. Kao da je sve što je predhodilo tom trenutku bilo samo priprema, samo uvod u ovo što sledi. Predhodni žvit melanholije, očaja, bolesti, dobrote i poslušnosti se završio. Počeo je život ... radosti, borbenosti, slobode i kreativnosti."

MAJA VOLK - KOTLIĆI SU U PAKLU, U RAJU NEMA KUVANJA

Maja Volk je žena koja je uspjela da se izbori sa opakom bolešću, sa rakom grla.Maja piše jasno koristeći riječi krajnje precizno. Na momente se čak stiče utisak da škrtari na riječima. Ne razbacuje ih. To nikako ne znači da njena misao, njene raskošno prosute emocije, nisu zaokružene ili da su nedorečene. Naprotiv. Na ovaj način ona postiže da je njena poezija dobija neki čudno opor „ukus", neku čudnu zgusnutost. Njene pjesme dobijaju na zamahu, snazi, često i na jetkosti, po nekada postaju toliko bolne da se teško podnose. Stoga predlažem oprez kod čitanja, neophodno je čuvati se, jer nije nemoguće da pogodi pravo u pleksus. Ako mi neko od čitalaca ne povjeruje, biće dovoljno da pročita makar jednu pjesmu, na primjer pjesmu „Deset godina braka".


MILO O. FRANK - KAKO USPEŠNO VODITI SASTANAK





1.Održati ili ne održati sastanak 2.Kada sazivate satanak 3.Kada vi prisustvijete sastanku 4.Sastanak 5.Vizuelna sredstva, pomagala i predviđeni rizici 7.Video telekonferencije 8.Kraj sastanka i posledice, Epilog - Poslednja reč, Šiven povez 103 str /Mg 

FILOZOFIJA UMETNOST I KIČ - DRAGAN KRSTIĆ
Autorsko izdanje, Subotica, 2010. Mek povez, latinica, ilustrovano, 21 cm., 126 strana. - Predgovor - Recenzije - Estetički uvod u filozofiju - Filozofija rok muzike - Filozofija, umetnost i kič - Filozofija kao istraživanje istine, dobrote i lepote - Da li će lepota spasiti svet? - O estetskoj vrednosti - Lepo, estetsko, kičersko - Moderni i postmoderni film


VELIKI IZBOR KORIŠTENIH UDŽBENIKA ZA OSNOVNU ŠKOLU


Нема коментара: