уторак, 16. септембар 2014.

NOVE KNJIGE U KNJIŽARI "S"


Knjižara "S", Cara Lazara 32, Subotica

Tel: (024) 571-306




SPASOJE KOMNENIĆ - JA, ULIČNI PAS


Spasoje Komnenić Zis rođen je 9.04.1961. godine u Beogradu u porodici visokih intelektualaca, gde je završio osnovnu i srednju školu. Rano se svojevoljno odmetnuo od kuće i prihvatio život ulice i kafane, kao i njihove nepisane zakone. Buran život koji vodi, sa čestim obrtima usponima i padovima, odslikava se kroz pesme i poeziju koja ga celim tim putem u stopu prati. Bavi se i slikanjem. Često u raznim kafanama i na splavovima organizuje svoje promocije. Član je Društva živih pesnika u okviru koga takođe organizuje promocije svoje poezije. U zbirci poezije "Ja ulični pas", mogu se naći njegovi pogledi na život i umetnost uopšte. a naročito na ljubav koju sagledava na potpuno nov način.

din.550.00


VELJKO LAĐEVAC - GLUVARENJE SA DISOM


Krik za Disa je apoteoza, ideja, lajtmotiv i smisao ovog dela vrlo perspektivnog autora Veljka Lađevca. Ovde nikako nije reč o čistoj poeziji. Iako je pisana u stihovima, ona ima odjek pripovedne proze u kojoj narator/lirski subjekt govori i peva.
Njegov alter ego, kritičar, provokator i inspirator, Vladislav Petković Dis, u jednom isečku vremena boravi u društvu s njim i pomaže mu da izgradi sopstvenu poetiku i domisli svoje pesme. I u trenutku kada se to bude desilo, a hoće, nikakvi Pajovići i njima slični neće više biti prepreka rađanju vere u to da je autorova poezija prokrčila sebi put i da će on tim putem krenuti izgrađujući i nju i sebe. Pisac će ovu činjenicu otkriti sam i to u momentu kada je Dis već otišao, ali ne i misija njihovog susreta – traženje krika, onog iskonskog tona, najvišeg i najdubljeg smisla svakog postojanja i svekolikog stvaranja.
Knjiga „Gluvarenje sa Disom“ Veljka Lađevca čita se u jednom dahu, i posebno iznenađuje poetizovanom radnjom i vešto umetnutim događajima iz života. Zato za „Gluvarenje“ možemo da kažemo i da je roman u stihovima ili pak duodrama u formi refleksivne poezije.
Kakogod, „Gluvarenje“ je i po obliku, i po stvaralačkom postupku, i po ideji pravo osveženje u domaćem izdavaštvu. U vremenima koja nas pritiskaju, kada je popularnost poezije i te kako opala, „Gluvarenje“ predstavlja radosni događaj na srpskoj kulturnoj sceni.

din.600.00



howard murphet - SAI BABA ČUDESNIK


Sathya Sai Baba živi u jednom selu na jugu Indije i svojim životom predstavlja utjelovljenje, tumačenje i ostvarenje vlatitog učenja i pjevanja. Sathya Sai Baba je fenomen koji se ne može tumačiti. Sve što se događa s Njim ili oko Njega, bilo u fizičkom ili mentalnom prostoru, po našem je znanju nemoguće. Ali je istinito. I to je najpribližnija oznaka tog fenomena: nemoguće, a istinito.


Knjiga Howarda Murpheta, prevedena je na petnaestak jezika, zbornik je svjedočenja o zagonetnoj pojavi Avatara Kali Yuge. Osim što je mogao svjedočiti vlastitim iskustvom, Murphet je vrlo strpljivo i pedantno skupljao iskaze drugih svjedoka, istočnjaka i zapadnjaka, obrazovanih i neobrazovanih koji su listom svjedočili o čudima i vlastitoj transformaciji u susretu sa Sai Babom.

din.300.00


Sai Baba - JEDNOTA JE BOŽANSTVO


Ovo je knjiga izvadaka iz govora Sathya Sai Babe, sačinjena za potrebe svjetskog simpozija o Sai Babi, održanog u Rimu 1983.

din.300.00


Samuel Sandwelss SAI BABA - SVETAC I PSIHIJATAR


Knjiga američkog psihijatra S. Sandweissa na čarobno iskren način izvještava o autorovoj preobrazbi u čudnovitim susretima s Babom.

din.300.00


Нема коментара: