петак, 21. јун 2013.

Jahači Apokalipse


Krajem decembra prošle godine završen je konkurs za priču i strip "Jahači Apokalipse" koju je organizovao „SF Serbia“. Evo zvaničnog saopštenja  ( SF-Serbia )  :

Priznajemo, prošlo je jako dugo vremena od završetka konkursa do objavljivanja rezultata, ali odlaganja su bila vezana za ponovno podizanje sajta, i sakupljanje ocena za priče i stripove.

U toku praznog hoda došlo je do određenih promena koje se tiču izbora pobednika. Prva ideja je bila da se nagradi 5 najboljih priča, i 5 najboljih stripova, međutim, stigao je ogroman broj priča, a znatno manji broj stripova od očekivanog. Zbog toga, kao i zbog jako lošeg kvaliteta pristiglih stripova (kako zbog neispunjenja uslova konkursa za strip, tako i zbog promašenih tema, i strip tabli slikanih telefonom), odluka redakcije Raketle odlučila je da nagradi 7 najboljih priča, i 3 najbolja stripa. U nastavku sledi spisak dobitnika.


Pobedničke priče i stripovi nisu poređani po kvalitetu, već po broju sakupljenih poena, a evo i pobednika:

Najbolje priče:
1) Udovi - Ivica Milarić
2) Stranac - Stevan Šarčević
3) Zbirka pismenih zadataka - Uroš Antić
4) Jahači Apokalipse - Nikolina Dinić
5) Jahači Šestog Pečata - Nenad Pavlović
6) Apokalipsa - Đura Sefer
7) Seme - Vojin Desančić

Najbolji stripovi:
1) Viktor - Aleksandar Marković
2) 4 - Filip Dukić
3) Jahači Apokalipse - Srđan Vidaković

Dobitnici će biti kontaktirani putem mejla, gde će biti potvrđene adrese za slanje nagrada. Ostalim učesnicima želimo više sreće sledeći put.

Priče koje su prošle u uži izbor, ali su ispale u finalu, biće objavljene na našem portalu, ili u sledećim brojevima Raketle.






Нема коментара: