петак, 29. јануар 2016.

SVAŠTA NEŠTO U "KNJIŽARI S"

"Knjižara S" se nalazi u Subotici, Cara Lazara 32 (ulica paralelno sa Radijalcem), a radno vreme je od 15.00 do 21.00 časova. Telefon je (024) 571-306. Knjige možete poručiti i pouzećem. Dovoljno je da nam na mejl design@tippnet.co.rs pošaljete spisak knjiga koje naručujete i svoju adresu, a mi ćemo Vam ih poslati otkupninom. 

SVETA KRV, SVETI GRAL
Autor: Majkl Bejdžent, Ričard Li, Henri Linkoln

Strana: 412

Oblast: Istorija / Religija

Knjiga po kojoj je napisan svetski bestseler Da Vinčijev kôd, nastala je kao rezultat zainteresovanost autora za misteriju Rene-I-Šatoa, odnosno ruševina srednjovekovne tvrđave u njegovoj blizini.
Tragajući za odgovorima na ovu misteriju oni su nas uveli u mističan svet vitezova templara, tajnih pergamenata, mistike u tajnim društvima, njihovim ritualima, odvodeći nas do samih osnova hrišćanstva i pitanja da li je ono što nam govori današnja Biblija istina ili spretni falcifikat. Rasvetljavajući nam same početke hrišćanstva kroz materijalne dokaze koji su odoleli vremenu i uništavanju od strane onih kojima nije odgovaralo izvorno hrišćanstvo.
"Knjiga je objavljena u Engleskoj 18. januara 1982. Pet sedmica kasnije. 26. februara, izašla je u Sjedinjenim Državama. Nakon objavljivanja knjige u obe zemlje našli smo se usred nečega što je povremeno ličilo na neku vrstu cirkusa. Znali smo da smo napisali knjigu koja je kontroverzna u svakom pogledu.
Očekivali smo da će biti kritikovana na uobičajeni način - u književnim pregledima, od strane teologa i istoričara koje smo neizbiježno morali izazvati - ali nismo očekivali pažnju ništa veću od one koju većina izdanja obično dobija...
Ne samo da se pojavila na vrhu svih top lista prodavanosti knjiga i da su na sve strane pisani prikazi o njoj, već je knjiga dobila status osvedočene šokantno-stravične priče - prave novinske priče koja se stvarno pojavila na naslovnim stranicama raznih listova."

500 din


SIGMUND FROJD


PSIHOPATOLOGIJA SVAKODNEVNOG ŽIVOTA



Sadržaj:


Zaboravljanje ličnih imena
Zaboravljanje stranih reči
Zaboravljanje imena i delova rečenice
O uspomenama iz detinjstva i privlačenju uspomena "pokrivalicama".
Omaške u govoru
Omaške u čitanju i pisanju
Zaboravljanje utisaka i namera
Omaške pri hvatanju predmeta
Simptomske i slučajne radnje
Greške u sećanju
Kombinovane omaške
Determinizam - vera u slučaj i sujeverje - gledišta


Ćirilica, Str 337


500din



KARL OTTO APEL TRANSFORMACIJA FILOZOFIJE



V. Masleša, Sarajevo, 1980. tvrdi uvez, 631 str


preveo: Aleksa Buha


sadržaj:
1. Ukidanje ili transformacija filozofije?
2. Transformacija filozofije metodičkim racionalitetom? - Kritika scijentističkog pogrešnog zaključka.
3. Istina versus metoda? - Ocjena Heideggerove i Gadamerove transcendentalne hermeneutike.
4. Za jednu metodološki relevantnu transcendentalnu filozofiju: Ka kritici Heideggera i Gadamera.
5. Dijalektička postavka transcendentalne filozofije i posredovanje hermeneutike kritikom ideologije.
6. Spoznajno - antropološko orijentisanje transcendentalne filozofije: Apriori spoznajnih interesa i Apriori refleksije važenja.

400 din





Toma Liakovski  AUTOSUGESTIJA I SUGESTIJA



Potpuna teoretska obrada sa prakticnim uputstvima
Format: 21x14 cm
Broj stranica: 167
Godina izdanja: 1988

300 din




Zoran Vidojević KUDA VODI GLOBALIZACIJA



Izdavač: Filip Višnjić
2005
Broširani povez
latinica
24 cm, 420 str.
Autor ne pravi, danas već klasičnu, podelu na "globaliste" i "antiglobaliste". Takva podela teorijski gledano po njemu, nema nikakvog značaja. Ne može se biti apriori ni za, niti protiv globalizacije kao objektivnog istorijskog procesa, kaže Vidojević.
Majstorsko likovno rešenje Miloša Majstorovića korica knjige sa simboličnom Zemljinom kuglom u liku zelene jabuke delimično raspolućene transatlantskom naprslinom na pravcu Sever-Jug, zaslužuje posebnu pažnju višestrukim porukama sadržaja kapitalne knjige dr Zorana Vidojevića "Kuda vodi globalizacija". Svet kao konfliktna i scena i celina. Objedinjavanje i saradnja na jednom polu, praćeno je razjedinjavanjem, sukobima i raspolućenošću na drugom. Ako podele i sukobi ne budu izazvani velikim nejednakostima u raspodeli sredstava za život - biće proizvođeni raspodelom neke druge vrste dobara i sirovina (nafte, vode, na primer) kao i težnjama za dominacijom.Autor se ne zadržava na obradi uobičajenih

500 din



Alan, Sally Landsburg  SVEMIRSKA VEZA



Istraživanje koje je bilo potrebno da bi nastala ova knjiga odnosilo se u prvom redu na jedan od čovekovih najstarijih i najzanosnijih snova. Tema je besmrtnost, mogućnost da ćete vi i ja moći večno živjeti... 
tvrd povez, ilustrovano, latinica, 213 strana , format 13.5 x 20.5 cm

300 din




Нема коментара: