петак, 17. јул 2015.

Nove knjige u knjižari "S"


LJUBOMIR ĐORĐEVIĆ, SUBOTICA


Istorija, sociologija i politika grada na severu Bačke iz pera dugogodišnjeg novinara "Subotičkih Novina" u izdanju "Agore" 



400 dinara


MAJA VOLK, ŽIVA HRANA

Dvadeset prvi vek možda i jeste vek čoveka, vek u kom se otkrivaju najveće tajne neverovatnog i čudesnog ljudskog organizma - koji se sâ m razboljeva, isceljuje, popravlja, menja, poboljšava, unapređuje, ali i uništava… Čini se da nam je dato (a i jeste) veliko blago: neverovatan i moćan kompjuter koji u svakoj svojoj ćeliji pohranjuje milione godina mudrosti ako ne i cele vaseljene, zajedno sa svim našim iskustvima, i to od trenutka u kom dve najstarije ćelije na planeti, ćelije majke i oca, spojiivši se otpočinju ples stvaranja života. I zato nemojte da dozvolite da ovo uzvišeno stvaranje života bude slučajan, neželjeni događaj, uteha ili oružje za spasavanje klimavih veza. Učinite ga svojim remek delom. Pre nego što se poduhvatite stvaranja novog života, reorganizujte svoj. Psiholozi danas osobu sa traumom već pitaju u kakvim su odnosima majka i otac bili u trenutku začeća. Ali i znatno pre samog začeća, i otac i majka bi trebalo da svoja tela očiste od toksina… . Kako fizičkih, tako I psihičkih. Rad na sebi podrazumeva brigu o svom telu I svojoj duši, negu i ljubav, posvećenje, dubinu. Ćelije majke i oca stvaraju ćelije budućeg deteta, i zato im je potrebno najbolje moguće gorivo – živa hrana.

500 dinara




MAJA VOLK, 100 PITANJA 100 ODGOVORA


Prof. Dr Maja Volk nastavlja sa savetima i pisanim predavanjima o zdravom životu i publikovana je njena peta knjiga, sa ovom tematikom. Sto ključnih pitanja i odgovora će Vam otkloniti sve nedoumice, u vezi sa zdravom ishranom i na najjednostavniji način Vas uputiti u tajne trajno zdravog života 



500 dinara








ALEKSANDAR LAMBROS, BOG SE NIKAD NE SMEJE

...Ako ste ateista, nije nemoguće da će vam se pojedini delovi knjige učiniti preoštrim, čak možda i brutalnim. Kao i verniku, preporučio bih i vama da knjigu iznova čitate, sve dok ne vidite da se u njoj iznosi upravo ono zbog čega ste na prvom mestu i odlučili da vas verovanje u natprirodna bića ne interesuje. Pronaćićete činjenice, more podataka, referenci, konkretnih datuma, imena, događaja. Znam da je nemoguće ostati ravnodušan pred lavinom štetočinstva koju organizovane religije, paradigmatski predstavljene kroz tri najveća monoteizma, predano sprovode već milenijumima. Tolerantnost ili određeni liberalizam koji vas je, može biti držao, mora da iščili u nepovrat pred argumentacijom i surovom stvarnošću. Nakon dovoljno iščitavanja i sopstvenog istraživačkog rada, uveren sam da i vas na kraju tog putovanja u samospoznaju čeka izlazna stanica koja se zove “antiteizam“.
Ravnodušnost zaista nije opcija. I ne zaboravite, istina oslobađa...



500 dinara



SNEŽANA RADOJIČIĆ, PRIRUČNIK ZA KAMPOVANJE SA MINI KUVAROM

Bogato iskustvo stečeno prethodnih godina kroz put oko sveta biciklom, sa više od 1.000 noćenja pod otvorenim nebom, Snežana je sabrala u priručnik koji će biti od velike koristi svakom planinaru i zaljubljeniku u kampovanje.
Neke od tema koje će biti opisane u kamperskom priručniku su kako da nađete idealno mesto za kamp, spisak stvari koje treba da ponesete na kampovanje, kako da izaberete odgovarajući šator, kako da spojite dve vreće za spavanje itd.



500 dinara



SNEŽANA RADOJIČIĆ, VODIČ ZA PUTOVANJA BICIKLOM

Nakon četiri godine kotrljanja oko sveta i preko 1000 noći pod otvorenim nebom, sabrala sam svoje znanje i iskustvo o putovanju biciklom
Ako ne znate kakav vam bicikl treba za putovanje, kako da što više toga improvizujete, gde i kako da nađete saputnike, gde da spavate jeftino ili besplatno, sa koliko novca možete da krenete, o čemu da vodite računa ako ste devojka ili žena koja se kotrlja sama...i ako se pitate: kako da izaberete odgovarajući šator, kakva podloga vam treba, da li je bolja perjana ili sintetička vreća, na čemu da kuvate, kako da se okupate sa pola litre vode, kako da zakrpite podlogu ili šator... -- odgovore ćete naći u ovim knjigama.


500 dinara







NEBOJŠA PETKOVIĆ, POSLEDNJI GRAD - POTRAGA

Roman "Potraga" opisuje svet koji je posle pola veka od strašnog i devastirajućeg rata vraćen u okvire srednjovekovne, mračne i paganizmom oživljene stvarnosti, svet u kome se malobrojni "preostali" trude da prežive između surovosti novih gospodara organizovanih u ratničke klanove i onoga što je razaranje ostavilo iza sebe kao svoj zastrašujući nakot.
Glavni junak romana je jedanaestogodišnji dečak, čiji će se život u potpunosti promeniti nakon susreta sa slučajnim posetiocem njegovog sela. U iznenadnom metežu, Vuk spasava život ovom čoveku, a on mu, za uzvrat, otkriva brižljivo skrivanu tajnu - na granicama poznatog sveta postoji grad dostupan samo odabranima, koji je sačuvao neke od tekovina ranijih vremena i naprednog, starog sveta. Užasna tragedija koja će nedugo potom zadesiti dečakovo selo, kao i čudnovati san, podstaći će ga da krene u opasnu potragu za Poslednjim Gradom.

500 dinara




RADMILO ANĐELKOVIĆ, KRATKE PRIČE I AKVARIJUM ZA ZLATNOG KARAŠA

Doajen domaće SF scene Radmilo Anđelković je ponovo pred čitaocima sa novom zbirkom priča pod nazivom “Kratke priče i Akvarijum za zlatnog karaša”
Sam sadržaj otkriva neke od ideja koje su rukovodile autora da svoju zbirku ovako koncipira; naime segmenti “Objavljeno do 2000.”, “Grbovnik”, “Glavni tok” i “Radionice” vremenske su ali i stilističke odrednice priča. Knjiga se, otuda, može iščitavati i kao svojevrsni spisateljski “bildungs roman” (Anđelkovićevog bavljenja kratkom prozom), dakle delo koje prati stasavanje/liniju razvoja jednog pisca koje traje duže od dve decenije.

500 dinara




MILJAN MARKOVIĆ, KLARINA LJULJAŠKA

Prva knjiga u ediciji NOVOUM. Tamo gde linije između dobrog i lošeg gotovo i nema, postoji grad sa bezbroj tajni. Tamo iza svake senke vreba par tirkiznih očiju željnih krvi. Tamo je Oniks Abero, a u Novom H'Orluu je i ona. Zoe.
Oniks Abero se godinama uspešno bori sa tirkiznim očima, čuva grad, ali da li je to dovoljno? Ukoliko je rešenje problema metak, onda ga nema, niti će ga biti. Ali, šta će se dogoditi ako nije tako? Šta ako rešenje nije upotreba sile, nego spoznaja - ko sam ja? I šta će se dogoditi ako spoznaja dođe prekasno?

500 dinara




Jelena Andonović - SRBIKON

Kada bi se „ukrstili“ neki od romana Markiza De Sada i scenario za film Trainspoting, dobilo bi se nešto nalik Srbikonu. Filmičnost, likovnost i dinamika servirani su na prilično „uvrnut“ (čitaj: originalan) način, pa je ovu knjigu teško pustiti do poslednje stranice. Srbikon osvaja dinamikom i neverovatnom duhovitošću, a upravo ti kvaliteti čine delo zabavnim i bržim. Stil i jezik kojim je Srbikon pisan, koketiranje sa arhaizmom je knjigu učinilo još originalnijom. Srbikon svakako obogaćuje srpsku književnu satiru jednim snažnim i nadasve autentičnim ostvarenjem.

500 dinara










Marko Braković - FEJSBUK PREDATOR

Branko Marković je tridesetdvogodišnji nezaposleni psiholog koji živi sa roditeljima. Svoju sumornu svakodnevicu ublažava zavodeći devojke i žene uz pomoć fejsbuka i spavajući sa njima u iznajmljenim apartmanima širom Beograda. Svoja lucidna i šokantna zapažanja o životu u modernom srpskom društvu kao i o njegovim tabu temama koje otvoreno i surovo iskreno otkriva družeći se sa svoja dva bliska prijatelja, prekida neobična poslovna prilika u vezi sa trgovinom pornografskim materijalima koja Branku otvara novu životnu perspektivu. Ubrzo mu se dešava i neočekivana romansa sa mladom i dobroćudnom devojkom za koju se vezuje posle brojnih avantura i veza za jednu noć. Ipak, firma Rectum entertainment za koju Branko počinje uspešno da radi, pokazaće se drugačijom od onoga za šta se predstavlja a njen misteriozni i proračunati šef Ron, otkriće svoju mračnu poslovnu tajnu, koja će glavnog junaka izložiti ogromnoj opasnosti i naterati ga da napokon preispita svoju životnu filozofiju i krene na novo duhovno putovanje.

500 dinara




"Knjižara S" se nalazi u Subotici, Cara Lazara 32 (ulica paralelno sa Radijalcem), a radno vreme je od 15.00 do 21.00 časova.

Telefon je (024) 571-306. Knjige možete poručiti i pouzećem. Dovoljno je da nam na mejl design@tippnet.co.rs pošaljete spisak knjiga koje naručujete i svoju adresu, a mi ćemo Vam ih poslati otkupninom. Računajte na oko 200 dinara PTT troškova pri svakoj narudžbi.  

Нема коментара: