субота, 11. јул 2015.

VELIKI POPUST U KNJIŽARI "S"


Cene ostaju nepromenjene! Dakle, upola cene!



Za one koji to još ne znaju: "Knjižara S" se nalazi u Subotici, Cara Lazara 32 (ulica paralelno sa Radijalcem), a radno vreme je od 15.00 do 21.00 časova. Telefon je (024) 571-306. 
Knjige možete poručiti i pouzećem. Dovoljno je da nam na mejl design@tippnet.co.rs pošaljete spisak knjiga koje naručujete i svoju adresu, a mi ćemo Vam ih poslati otkupninom. Računajte na oko 200 dinara PTT troškova pri svakoj narudžbi.  

A sad evo i knjiga po specijalnim cenama:


VELJKO LAĐEVAC - GLUVARENJE SA DISOM
Stara cena: 600 dinara / Nova cena: 300 dinara

Krik za Disa je apoteoza, ideja, lajtmotiv i smisao ovog dela vrlo perspektivnog autora Veljka Lađevca. Ovde nikako nije reč o čistoj poeziji. Iako je pisana u stihovima, ona ima odjek pripovedne proze u kojoj narator/lirski subjekt govori i peva.
Gluvarenje“ je i po obliku, i po stvaralačkom postupku, i po ideji pravo osveženje u domaćem izdavaštvu. U vremenima koja nas pritiskaju, kada je popularnost poezije i te kako opala, „Gluvarenje“ predstavlja radosni događaj na srpskoj kulturnoj sceni.



STEVAN ŠARČEVIĆ - DOLAZAK TAME
Stara cena: 600 dinara / Nova cena: 300 dinara
Sa našim strahovima isto je kao i sa strahovima drugih – zatrpavamo ih negde duboko u sebi, oglušujemo se o njih, varamo ih ili pokušavamo da ih prevarimo, dok se tek poneki od nas usuđuju sa njima i da se izbore.
Zbirka kratkih priča „Dolazak tame“ Stevana Šarčevića jedan je od takvih pokušaja. Način da se izbori za život, za glas, za opstanak i ostanak, način da se prebrodi dan, oplemeni, osmisli, oslika...
Četkice i boje koje Šarčević koristi možda jesu grube i tamne, možda jesu strašne, ali nas dobrom rukom vode. 
Neke od naših najlepših priča naći ćete u ovoj zbirci: Čuvar, Kosovka devojka, Osvajači... Otuđenost, osama i očaj isto se pišu na svim jezicima. Zato su nam ove priče tako bliske, tako iako pripovedaju o drugim svetovima, drugim vremenima, sudbinama.



SLOBODAN ANIĆ, OSLUŠKIVAČ SNOVA
Stara cena: 450 dinara / Nova cena: 200 dinara



Slobodan Anić pozornicu događaja vrlo vispreno izmešta u seoski ambijent, što ovu knjigu čini antitezom vladavini profita i suštu suprotnost svakom vidu mondijalističkog i urbanog. Anić je, kao negdašnji učitelj, odabrao tematiku koju dobro poznaje.



A.DIMITRIJEVIĆ, PRIČA O LALA LAZI I NJEGOVOM SALAŠU
Stara cena: 450 dinara / Nova cena: 200 dinara



Angelina Dimitrijević dobro poznaje duh salašara.Na jedan topao i optimistički način, ona je dočarala sudbinu čitavih generacija jedne dobrostojeće salašarske porodice, koja uprkos svim svojim nesuglasicama ne uspeva da se razdvoji. Zemlja će ih održati zajedno i njihovi salaši će se graničiti jedni sa drugima dok god postoji ijedan njihov pripadnik korena poput bagrema duboko usađenog u tlo ravnice.
Topla priča o ljubavi, patrijarhalnim stegama i snazi zemlje, ali pre svega o Salašu.

ZORAN UŽAREVIĆ, ŽICA
Stara cena: 400 dinara / Nova cena: 200 dinara






Kratki roman „Žica“, pisan u dnevničkoj formi, uz pravilno raspoređene digresije i reminiscencije, mračno je štivo autobiografskog karaktera. Užarević je ovde do bola verno opisao svoj boravak u duševnoj bolnici i u zavodu za odvikavanje od zavisnosti, ali kroz prisećanja doziva i događaje koji su ga do tog užasa doveli.


STEVAN ŠARČEVIĆ, KAURINOVA KLETVA
Stara cena: 550 dinara / Nova cena: 300 dinara



Kaurinova kletva, ili pre legenda, razvija priču u formi trilera koja ide ka ostvarenju predskazanih događanja. Dinamična priča sa oštrim, ponekad nedorečenim rezovima u samom toku priče i na momente preteranim forsiranjem opisa sado-mazo scena, vodi nas kroz borbu za nosioca prstena i novu Aginicu, propast Sestrinstva i prevrat u društvu. Veoma interesantno izgrađeni glavni likovi, posebno Azre, nezaobilazna ljubav kao pokretački lajt motiv, prožimanje tehničo-tehnoloških dostignuća budućnosti sa legendama iz prošlosti, diskutabilne vrednosti poklonika hrišćanstva, samo su neki od odlika Šarčevićevog SF ljubavnog trilera.


BILJA KRSTIĆ & BISTRIK IZVORIŠTE / WELLSPRING
Stara cena: 550 dinara / Nova cena: 300 dinara



Etnomuzikološko štivo. Kratka biografija i priča o najvećoj divi etnomuzike i BISTRIKU kroz 12 autentičnih pesama sa acapella albuma IZVORIŠTE. Pesme, priča, partiture... U knjizi učestvovali najeminentniji etnomuzikolozi Srbije...



DRAGAN KAROLIĆ, MEMOARI JEDNOG GAY MUZIČARA
Stara cena: 900 dinara / Nova cena: 400 dinara



Autobiografski roman
Prema ovoj knjizi je teško ostati ravnodušan! U njoj su na jedan jedinstveni način, pored ostalog, opisane dve najvažnije stvari njegovog života – muzika i seks. Pred čitaocem se otvara jedan svet, za koji je slutio da postoji tu paralelno sa onim u kojem i on sam živi, a koji mu zbog sopstvenih društvenih i moralnih okvira nije bio dostupan.




NENAD NESH STANKOVIĆ, NAJVEĆA TAJNA BOBIJA FIŠERA
Stara cena: 750 dinara / Nova cena: 300 dinara



Najveće istine o najvećem šahisti svih vremena, iz pera njegovog personalnog asistenta. Nenad Nesh Stanković - autor knjige, bivši asistent i lični sekretar misterioznog američkog velemajstora nam otkriva najveću tajnu “dečaka iz Bruklina, junaka iz Rejkjavika, siromaha iz Pasadene, srpsko-crnogorskog buntovnika, japanskog zatočenika i islandskog stanovnika Valhale”, Roberta Džejms-a – Bobija Fišera…



BORO PETKOVIĆ, GRIJESI PRAVEDNIH
Stara cena: 600 dinara / Nova cena: 300 dinara
Priča je geografski smještena u krajeve sjeverne Bosne, pored Save u izmišljena sela Prisoje i Biljege, pored rijeke Lipnice, ne pominjući stvarne toponime, niti likove. Zamišljena je kao prividno istinita priča o dešavanjima u malom, sasvim običnom selu koja su znatno i bitno utjecala na ljude i krajeve u kojim su se dešavala. Osnovna ideja priče je protest i pobuna protiv novovremenih negiranja i odbacivanja svega vrijednog i tradicionalnog, odricanja od porodice, društvenih odnosa i moralnih shvatanja i poimanja. Protest je, ali i pitanje šta bi to čitalac uradio ako dođe pred izazov i potrebu odbacivanja moralnih vrijednosti prošlosti u korist prihvatanja današnjice i novih načina razmišljanja i življenja, te kako bi se postavio u slučaju da se neželjeno dešava baš njemu i u njegovoj porodici. Istovremeno skreće pažnju na moguću ljudsku iskvarenost „pravednih“ koji su u stanju pod plašt svetosti i morala sakriti najcrnja moralna posrnuća.


SLAVICA MRŠIĆ PETROVIĆ,VISOKI HRASTOVI
Stara cena: 550 dinara / Nova cena: 300 dinara



Visoki hrastovi su podeljeni u tri poglavlja sa ukupno 33 priče, objedinjene u zapletu o stvaranju, promovisanju i razotkrivanju tajne organizacije „Dragutinovi Visoki Hrastovi“, koja bi po volji svog stvarnog ili izmišljenog osnivača valjalo da spasi Srbiju od propadanja i vrati je na pijadestal najznačajnijih evropskih država. Sa vanrednom zanatskom veštinom i uzbudljivim poigravanjem mitovima prošlosti i sadašnjosti, kvazidokumentarnim spisima, spisateljica sprovodi čitaoce kroz lavirinte takvih mogućih organizacija, ne prezajući da javno prozove svojevrsnu „kulturnu elitu“ savremene Srbije.











Нема коментара: