четвртак, 10. јун 2021.

REZULTATI KONKURSA “PAKET ARANŽMAN”

 

Na konkurs portala Kultura 381 i Liberland Arta “Paket aranžman – printed edition” odazvalo se 114 autora iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Sjedinjenih Država, Velike Britanije, Finske, Francuske, Nemačke koji su poslali 227 priča.

Nažalost, po isteku roka za slanje stiglo je još 29 priča od 22 autora, koje su automatski izbačene iz razmatranja za nagradu i/ili objavljivanje.

Tročlani žiri u sastavu: Karlo Astrahan (osnivač Liberlanda), Dule Nedeljković (pisac i kolumnista portala Kultura381) i Aleksandar Bećić (osnivač portala Kultura 381 i pisac) doneli su sledeće odluke:



POBEDNIK KONKURSA

Najbolju priču, po jednoglasnom mišljenju kompletnog žirija napisao je Zoran Petrović (Finska). Inspirisan pesmom Schwule Uber Europa on je poslao priču koja je jedinstvena i po broju karaktera, i njenoj sadržajnosti, ali i majstorskom pristupu temi.

“Petrović, potpuno nepoznat domaćoj javnosti i književnim krugovima, latio se pisanja u svojim poznim četrdesetim godinama života, ne i li sebi objasnio svet zavijen u najrazličitije forme antagonizama. Njegova priča je naprosto vapaj za prihvatanje različitosti”, navodi se u odluci žirija.



DRUGA NAGRADA KONKURSA

Nenad Baraković Bara, novinar, voditelj i autor zbirke priča “Besparačke priče” svojom pričom “Niko kao ja” završio je na drugom mestu našeg konkursa.



TREĆA NAGRADA

Spisateljica i prevoditeljka sa engleskog jezika, Jeleni Ćuslović za priču inspirisanu pesmom Ona se budi osvojila je treće mesto. Priče koje je poslala na konkurs dovoljno jasno govore da će ova književna forma biti (nadamo se) okonsica njenog umetničkog delanja.



ZA OBJAVLJIVANJE SU SE PLASIRALE I PRIČE SLEDEĆIH AUTORA:



Koštana Džinić Milović (Made in China)

Stevan Šarčević (Sabljozubi dolaze)

Dušan Pejaković (Ona se budi)

Nataša Milić (Mravi)

Milan Radojković (Niko kao ja)

Milica Janjić (Vi)

Nataša Nikolov (Krokodili dolaze)

Tihomir Jovanović (Bejbe otvori oči)

Mladen Stevanović (Vi)

Željka Bašanović Marković (Oko moje glave)

Peđa Ristić (Niko kao ja)

Vuk Vuković (Ona se budi)

Ognjen Petrović (Mesec Avgust)

Jasna Mark (Smotuljak)

Mladen Stevanović (Priča o Maljčiku Janu)

Zoran Petrović (Ona se budi)

Danijel Ćorović (Pax Americana)

Marjan Urekar (Stručno, sportsko ili filozofsko pitanje)

Tanja Taubner Gajić (Krokodili dolaze)










Нема коментара: